Diyetler Hakkında Bilgiler

Ramazanda Diyet Nasıl Yapılır?

ramazan diyeti nasıl yapılırHem oruç tutarak ramazan ayına özgü ibadetini yerine getirmek, hem de bu sırada zayıflamak isteyenler için yazımız içerisinde üç farklı soruya yanıt vermeye çalışacağız… Ramazan diyeti nasıl yapılır, ramazan diyeti nasıl olmalı, ramazanda diyet nasıl yapılır? Merak ettiğiniz bu soruların yanıtlarını, sahur, iftar; ve iftar sonrası olmak kaydı ile hemen sizlere aktarmaya başlayalım…

Ramazanda Diyet Nasıl Yapılır?
Ramazan Diyeti Nasıl Yapılır?
Ramazan Diyeti Nasıl Olmalı?

Sahur.

Oruç tutmak için sahura mutlaka kalkmalısınız. Aksi halde, hem oruç sırasında acıkır; hem de kan şekerinizin düşmesi dolayısı ile iftarda, ve sonrasında daha çok tatlı yeme gereği hissedersiniz. Bununla birlikte, sahura kalkmazsanız, metabolizmanız yavaşlayacağı için kilo vermekle ilgili problemler yaşayabilirsiniz. Sahura kalktığınızda ise, ağır, yağlı yiyecekler tüketmek yerine, midede daha uzun süre kalan, tokluk süresini uzatan, protein ağırlıklı besinler tüketmelisiniz. Çiğ sebzeler arasında yer alan domates, salatalık, peynir, yumurta, süt, su, bitki çaylarını şekersiz olarak rahatlıkla tüketebileceğiniz sahurda, yediğiniz her şeyi çok çiğneyerek yutmanız gerektiğini de unutmamalısınız. Ekmekten yana tercih hakkınızı ise tam tahıllı yiyeceklerden yana kullanmalısınız.

İftar:

Orucunuzu su ile açmalı, ancak sonrasında, yemek arasında su içerek midenizin aşırı şişmesine ise engel olmalısınız. Yemekle birlikte kahve, ya da çay tüketmenin de yanlış olduğunu, yemekle birlikte alınan demirin vücut tarafından emiliminin bu şekilde engellendiğini unutmamalısınız. İçeceğiniz bir bardak, çok soğuk olmayan suyun ardından bir kase çorba içebilir; sonrasında ise yemeğe yirmi dakika ara vererek, hazımsızlık gibi problemler yaşamayı önleyebilirsiniz. Çok uzun süre boş kalan mideye bir anda yiyecek yüklemenin, bulantı, kabızlık, ve yanma gibi sindirim problemlerine neden olabileceğini unutmamalısınız. Çorbadan sonra yirmi dakika bekleyip ana yemeğe geçtiğinizde ise, yoğurt, salata gibi sindirimi kolaylaştıracak şeyler ile birlikte, tam tahıllı ekmek tercih etmeli; ve bunları da yine çok çiğnemeden yutmamalısınız.

İftardan Sonra:

Bol sıvı alınması gereken bu süreçte, gece yatmadan önce ise, bir porsiyon sütlü tatlı, ya da bir porsiyon mevsim meyvesi ile birlikte bir bardak süt içebilirsiniz. Bu şekilde, günde üç öğün beslenmeyi gerçekleştirirseniz metabolizma hızınızda düşme olmayacak, ve ramazan diyeti ile zayıflamanız daha kolay olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.