Bölgesel zayıflama diyeti ve bölgesel zayıflama diyet programları hakkında bilgiler, özellikle nasıl zayıflanır diyen ve kiloları bölgesel yağlanmalar olarak birikmiş kişiler tarafından sıklıkla sorulmakta olup, hatta bu soruların da bir tık ilerisinde, bölgesel zayıflama diyeti varmı diyenler bulunmaktadır ki hem de gerek televizyon, gerek gazete, gerekse de internet ortamında sürekli farklı bölgesel zayıflama diyeti listesi alternatifleri ile karşılaşıyor olsak da… Belki de bu noktada asıl merak edilen konu,bölgesel zayıflama diyet programlarının işe yarayıp yaramadıklarını öğrenmektir. İlerleyen bölümlerde sizlere merak ettiğiniz tüm bilgileri detaylı olarak aktaracağız.
Bölgesel Zayıflama Diyet Programları İşe Yarıyor Mu?
Bölgesel nasıl zayıflanır diyen pek çok kişi, hemen arkasından da bölgesel zayıflama diyeti varmı sorusunun yanıtını öğrenmeye çalışır. Bölgesel zayıflama diyet programları gerçekten işe yarıyor mu? Günün belirli saatlerinde tüketilen belirli besinler, vücudumuzun istediğimiz bölgesine giderek o bölgedeki yağları eritmek konusunda ne kadar etkinler?
Bu noktada sizlere üzücü bir haberimiz var: bölgesel zayıflama diyeti olarak bilinen hiç bir listenin, tek başına bölgesel zayıflama üzerinde bir etkisi bulunmamaktadır. Besinlerin hiç biri akıllı değildir ve vücudun, kendilerine gereksinim duyulan bölgelerine giderek o bölgelerdeki yağları yakamazlar. Ancak bölgesel zayıflama diyet programları içerisinde yer alan besinlerin yağ yakma özellikleri ile birlikte bu yağları vücuttan daha kolay atabilme özellikleri vardır.
Yani dememiz o ki: bölgesel zayıflama diyeti adı altında verilen listeleri, bölgesel zayıflama egzersizleri ile destekleyerek, zayıflamasını istediğiniz bölgeleri çalıştırırsanız, bölgesel nasıl zayıflanır sorunuza da kısa zaman içerisinde olumlu yanıtlar elde etmiş olursunuz.
Uygulayacağınız herhangi bir bölgesel zayıflama diyeti ile tıpkı diğer zayıflama diyetlerinde olduğu gibi, vücut tipinize göre, ilk olarak belirli bir bölgeden zayıflamaya başlarsınız. Bu durum, yapacağınız diyeti egzersizle desteklememenizden dolayıdır. Yani aslında suç uyguladığınız bölgesel zayıflama diyet programlarında değil, sizin vücut tipinizdedir ki bu durumu suç olarak nitelendirmek de yanlıştır. Durum tamamen genetik bir süreçte ilerlemektedir.
Bölgesel Zayıflama Diyeti Varmı?
Bölgesel zayıflama diyet programları hakkında bilgilerden söz ederken hiç bir besinin akıllı olmadığını ve gidip istenen bölgeyi zayıflatmayacağını belirttik. Ancak bölgesel zayıflama diyeti programlarının var olduklarından ve başarılı olabilmeleri için sadece egzersizlerle desteklenmelerinin gerekliliğinden de söz ettik. Bu noktada sizlere herhangi bir bölgesel zayıflama diyeti listesi aktarmak yerine, bölgesel nasıl zayıflanır sorunuza yönelik dikkat etmeniz gerekenlerden bahsetmeyi tercih ediyoruz. Vereceğimiz bilgileri, bölgesel zayıflama yöntemleri olarak da düşünebilirsiniz…
■ Bölgesel zayıflama diyetinizde kesinlikle şeker ve şekerli besinlere yer vermemelisiniz. Çünkü bu besinler kan şekerinde dengesizliklere neden olan ve dolayısı ile de çabuk acıkmayı beraberinde getiren besinlerdir. Doyduğunuzu düşünerek kalktığınız sofradan, geçen kısa zamanın sonrasında yeniden aynı sofraya oturarak sonuçlanan bir kısırdöngüye neden olan şeker ve şekerli yiyecekler, yağların özellikle göbek ve göbek çevresinde birikmelerine neden oluyorlar. Ve bu nedenle de bölgesel zayıflama diyet programlarında kesinlikle yer almamaları gerekiyor.
■ Süt ve süt ürünleri, bölgesel zayıflama sürecinde karın yağlarının erimesi adına önemli bir etkiye sahiptirler. Günde 2 su bardağı süt tüketir ya da süt ürünlerine ağırlık verirseniz, karın yağlarınızın, süt ve süt ürünleri tüketmeyenlere göre çok daha hızlı eriyeceği, yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Hele bir de spor yapıyorsanız ve yaptığınız sporun hemen ardından light süt tüketirseniz, karın yağlarınız üzerinde çok daha etkili sonuçlar alacağınızı söyleyebiliriz.
■ Bölgesel zayıflama diyet programlarında, patates, pirinç ve beyaz una daha az yer verilmesinin gerekliliğinden sıklıkla söz edilir. Bu noktada bu besinleri özellikle sıcak olarak tüketmemeniz gerektiğini belirtmeliyiz. Sıcak olarak tüketilen patates, beyaz un ya da pirinç, tıpkı şeker ve şeker içerikli besinler gibi kan şekerinde dengesizliklere neden olur ve dolayısı ile de daha çabuk acıkmayı beraberlerinde getirirler. Çünkü sıcak olmaları halinde patatesin de, pirincin de beyaz unun da glisemik indeksi, olduğundan çok daha yüksektir.
Bölgesel zayıflama diyeti ve bölgesel zayıflama diyet programlarını gerektiği şekilde uygulamanıza karşın yine de özellikle göbek bölgesinde istediğiniz incelmeyi elde edemiyorsanız, bu durumun temelinde bir insülin direnci yatıyor olabilir. Kontrolünü gerçekleştirmek için mutlaka bir Dahiliye uzmanına başvurmanızı öneririz.