Bu yazımızda sizlere, zayıflamak için nasıl yürüyüş yapmalı; ve zayıflamak için nasıl yürüyüş yapılmalı sorularının yanıtlarından söz edeceğimizi belirtmemiz gerekmektedir. Zayıflamak için nasıl yürümeli; ya da zayıflamak için nasıl yürümeliyim diyenler, zayıflamak için nasıl yürüyüş yapmalı sorusunun doğru yanıtlarını bilirlerse, nasıl zayıflanır sorusunun yanıtını da kolay bir şekilde bulacaklarını unutmamalılar. Peki zayıflamak için nasıl yürüyüş yapılmalı?
Zayıflamak için nasıl yürümeli? Zayıflamak için nasıl yürümeliyim diyenlerin, her şeyden önce omuzlarını kasmamaları gerekmektedir. Omuzların aşağıya doğru, en rahat olduğu pozisyonda sarkıtılması; ve bütün yürüyüş boyunca da rahat pozisyonda kalması gerekmektedir.
Zayıflamak için nasıl yürüyüş yapılmalı sorusunun yanıtları arasında yer alan omuzların rahat ettirilmesi sonrasındaki diğer bilgi de kolların sallandırılmasının gerekliliğidir. Bunun için kollarınızı öne; ve arkaya doğru rahat bir şekilde sallamanız gerektiğini unutmamalısınız. Bu sayede dirseklerinizi de doksan derecelik açı ile hareket ettirirseniz daha etkin sonuç elde edebilirsiniz.
Zayıflamak için nasıl yürüyüş yapılmalı sorusunun yanıtları arasında yer alan diğer unsur, kolların sonrasında eller. Ellerin açık durması yerine yumruk şeklinde durması önerilirken, bu yumruğun da gevşek olması çok önemli bir detay olarak karşımıza çıkmaktadır.
Zayıflamak için nasıl yürümeli diyenlerin bilmeleri gereken diğer detay, adımların uzun atılması sureti ile kalçanın kuvvetlendirilmesinin gerekliliğidir.
Zayıflamak için nasıl yürümeliyim diyenlerin bilmeleri gereken diğer detaylar ise şu şekildedir: baş dik tutularak sürekli karşıya bakılmalı; ve böylece omurilik kuvvetlendirilmelidir. Adımlar yumuşak şekilde atılmalı; vücudun tüm ağırlığı dizlere verilmemelidir. Zayıflamak için nasıl yürümeliyim diyenlerin yürüyüş ayakkabısı kullanmaları, ve bu sırada ayaklarını fazla kasmamaları gerekmektedir. Doğru nefes almanın da önemi büyük: üç adımda bir nefes alınıyorsa altı adımda bir nefes verilmeli, ya da denge, buna göre, nefes alma sıklığına bakılarak kurulmalı, ve bu detaya özellikle dikkat edilmelidir.