Selülit Tedavisi

Selülit Çeşitleri Ve Selülit Tedavisi Çeşitleri

kahve peelingi nasıl yapılırBu yazımızda size öncelikle selülit probleminizin ne tür olduğundan söz ederek selülit çeşitlerini aktaracağız, sonrasında da, selülit çeşitlerine uygun selülit tedavisi çeşitlerinden söz edeceğiz. Eğer sizin de selülit probleminiz varsa, ve selülit tedavisi çeşitleri arasından hangisini uygulamanız gerektiğini merak ediyorsanız, ilk olarak selülit çeşitlerinden hangisine sahip olduğunuza bakmalı, sonrasında da selülit probleminden kurtulmanın yolunu bulmalısınız…

1. Tip Selülit

Kilolu iseniz; ve kilo probleminiz geçmişten geliyorsa, selülitlerinizin görünümü koyu muhallebi gibi iken, kendileri kaygan, ve yumuşak ise; ve siz onları parmaklarınızın arasında sıkıştırabiliyorsanız, selülitleriniz sadece vücudunuzun alt, ya da üst tarafında değil de, her iki tarafına da eşit olarak dağılmış ise, ve siz, hayatınızı bol stresli şekilde yaşıyorsanız, selülit çeşitleri arasında yer alan 1. tip selülite maruz olduğunuzu söyleyebiliriz…

1. tip selülite sahipseniz, selülit tedavisi çeşitleri arasında size, insülin seviyenizi düzenleyecek bir diyetten söz edeceğiz… Selülitlerinizden bu şekilde kurtulabileceksiniz. Peki bu diyette neler var?

Sabah Kahvaltısı: Kepek ekmeği, tavuk eti, katı kıvamlı peynir, bir adet yumurta, yağsız çökelek
Kuşluk Vakti: Bir fincan kahve, ya da çay, ve katı kıvamlı peynir
Öğle Yemeği: Tavuk eti, karışık salata, yeşil sebze, muhallebi, bir dilim kepek ekmeği,
İkindi: Yağsız çökelek
Akşam Yemeği: Patatessiz çorba, balık, yeşil sebze, kepek ekmeği, katı kıvamlı peynir

Bezelye, sarımsak, süt, ve deniz ürünlerini bol tüketerek Çinko alımı gerçekleştirmeye çalışın.
Avokado, armut, limon, bezelye, pırasa, mantar, yumurta; ve tavuk tüketerek Bakır almaya çalışın.
Ispanak, et, balık tüketerek Selenyum almaya çalışın.
Çilek, kivi, portakal, maydanoz tüketerek C vitamini alın.
Rezene, lahana, kırmızı biber tüketerek E vitamini alın.

Uzun; ve tempolu yürüyüş başta olmak kaydı ile spor yapın. Kızartma; ve beyaz şekerli besinlerden olabildiğince uzak durun.

2. Tip Selülit

Varis olan bacaklarınız kalın, aynı zamanda da şiş ise, sürekli kramp probleminiz oluyorsa, adet dönemi öncesinde vücudunuzda ödem toplandığından şikayet ediyorsanız, yaz aylarında sık sık ayaklarınız şişiyorsa, ayak bilekleriniz, ve baldırlarınız da bacaklarınız gibi kalın ise, Vücut ısısı alt kısımlarda daha düşük ise; ve aynı bölgeler daha sık ise, parmaklarınızı baldır bölgenize bastırdığınızda çöken bölge bir süre de o şekilde kalıyorsa, selülit çeşitleri arasında yer alan 2. tip selülite maruzsunuz demektir.

Selülit tedavisi çeşitleri arasında yer alan, 2. tip selülit için uygulanması gereken önerilerden söz etmeden önce belirtelim ki, siz, selülit problemi yaşayan kişiler arasında yer alan büyük çoğunluğa dahilsiniz, ve dolaşım bozukluğu; ve lenfler ile alakalı problemler yaşamakta olduğunuz için bu sorunu yaşamaktasınız. Peki ne yapmalısınız?

Her şeyin öncesinde, gün içerisinde çok su içmelisiniz; ama içilecek olan suyun miktarı çok fazla olmamalı. Örnek vermek gerekirse, günde 3 litre su içmelisiniz; ama bunu, yarım saatlik aralıklara bölerek gerçekleştirmelisiniz. Yiuecekleriniz az tuzlu; ve şekerli olmalı, Karnabahar, greyfurt, üzüm, portakal gibi yiyecekleri bol tüketmelisiniz, çünkü içeriklerinde E, ve C vitamini bulundurmaktalar…

Bol bol spor yapın, ama spor sırasında ne yapmanız gerektiğini de bilin. Mesela, hızlı aerobik, ya da tenis, sizin için çok da işe yaramaz. Bunun yerine, bisiklete binin, golf oynayın, yüzün, yürüyüş yapın…

Doktor önerilerinden yararlanın. Hormon düzenleyici amaçlı tedaviler, mezoterapi, ya da masaj, bitkisel uygulamalar gibi pek çok yöntemi doktorunuz size tavsiye edebilir…

Bunların yanında, sigara; ve alkol kullanımı gerçekleştirmeyin. Bacak bacak üstüne atıp, topuklu ayakkabılar giymekten olabildiğince uzak durmaya çalışın…

3. Tip Selülit

Bastırdığınızda acıyan sert selülitleriniz varsa, selülitlerinizin toplandığı yerler dizlerin arka kısımları, ve baldırlar ise, hassas, kuru bir cilde sahipseniz, ve cilt renginiz daha çok beyaz ise, selülitleriniz uzun zamandan beri var; ve siz onlardan bir türlü kurtulamıyorsanız, zayıfladığınızda daha çok üst kısımlardan kilo veriyorsanız, adet dönemlerinde selülitlerin görünümleri değişiyorsa, ve siz tüm bunlara rağmen hareketli bir yapıya sahipseniz, 3. tip selülitten muzdaripsiniz demektir.

Selülit çeşitleri arasında yer alan 3. tip selülit için, selülit tedavisi çeşitleri arasında yer alan şu önerilere uymanız gerekmektedir: Her şeyin öncesinde bol spor yapmalı; ve bol su tüketmelisiniz. E, ve C vitaminleri ile birlikte proteini bol bir miktarda almalısınız. Selenyum, çinko, ve karoten ağırlıklı beslenmelisiniz. Doktorunuza da başvurabilir; ve daha etkili tedavi yöntemleri arasında yer alan, masajlı kremler, ve mezoterapi uygulamalarından yararlanabilirsiniz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.