Artık, tok tutan kahvaltılıklar ile, zayıflamaya, hiç kahvaltı yapmamaktan çok daha iyi yararlar sağlayacağımızı hepimiz biliyoruz. Önceleri, kahvaltı yapmayıp, kalori almayarak daha kolay zayıflayabileceğimizi düşünüyorduk; ama şimdi biliyoruz ki tok tutan kahvaltılıklar ile metabolizmamızı çalıştırabilir, ve gün içerisinde daha az yiyerek, daha az kalori alabiliriz. Peki zayıflamak için kahvaltıda ne yemeliyim sorusunun yanıtları neler? Zayıflamak için kahvaltıda ne yenir? İşte yanıtları sizler için açıklıyoruz…
Zayıflamak İçin Kahvaltıda Ne Yemeliyim?
Zayıflamak İçin Kahvaltıda Ne Yenir?
• Kahve: Özellikle spor yapanlar, sporun 45 dakika öncesinde bir fincan kahve içerlerse, hem daha istekli şekilde spor yaparlar; hem de spor sırasında daha çok terler, dolayısı ile de ortalama %15 oranında daha fazla yağ yakarlar… Bu nedenle, eğer tansiyon, ve kalp probleminiz yok ise, sabah kahvaltısında mutlaka, kafein içeriği nedeni ile yer vermelisiniz.
• Muz: Tok tutan kahvaltılıklar arasında yer alan muzun sabah kahvaltısında tüketilmesi, eğer var ise kabızlık probleminin giderilmesine de katkıda bulunacaktır.
• Yumurta: Tok tutan kahvaltılıklar arasında yer alan yumurtanın protein içeriğinin yüksek olması dolayısı ile de tercih edildiği bilinmelidir. Spor yapanlar, doktorlarına danışarak 1’den fazla yumurtanın beyazını tüketebilirler. Ama spor yapmayanların da her gün, haşlanmış, omlet; ya da menemen olarak pişirilmiş şeklini tüketmesi önerilmektedir.
• Yaban Mersini: Kahvaltıda tüketeceğiniz yaban mersininin, bağırsak hareketlerini düzenleme etkisinden yararlanabilirsiniz. Eğer kabızlık probleminiz varsa, antioksidan içeriği ile daha pek çok sorunun çözümüne katkıda bulunan yaban mersinini sabah kahvaltısında tüketmelisiniz.
• Çilek: Sabah kahvaltısında 10 adet çilek tüketerek, gün içerisinde daha hareketli olabilir, ve dolayısı ile daha çok kalori yakabilirsiniz.
• Çay: Günü daha hareketli geçirip, dolayısı ile daha fazla kalori yakmanızı sağlayacak içeceklerden bir tanesi de çaydır. Ancak çayın, Demir emilimini zorlaştırıcı etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle, fazla; ya da koyu içmeniz halinde günü daha halsiz de geçirmenize neden olabilir. Bu sebeple, sabah kahvaltısında olabildiğince açık, ve limonlu çay içmenizi öneriyoruz.
• Süt: Protein içeriği dolayısı ile tüketmenizin önerildiği süt, tok tutan kahvaltılıklar arasında yer almaktadır. Bir sonraki öğünde daha az yemek yiyebilmek, ve dolayısı ile az kalori almak adına da süt tüketmelisiniz.
• Kepekli Tost: Kansızlık gibi bir probleminiz yoksa tüketmeniz gereken kepekli peynirli tost ile, hem gün içerisinde gereksiniminiz olan karbonhidrat alımını karşılamış olursunuz; hem de peynirin protein içeriğinden yararlanırsınız. Bu şekilde uzun süreli tokluk da sağlamış olacağınızı belirtelim…