Ramazan 2015 bugün itibari ile başladı. Öncelikli olarak, bu güzel günlerde oruç tutup sevap kazanmak isteyen tüm okurlarımızın oruçları kabul olsun dileğimizle, ramazanda zayıflamanın yolları, ramazanda zayıflamanın püf noktaları gibi detayları yazımız içerisinde sizlere aktaracağımızı belirtmeliyiz. Bu ay, hem oruç tutan, hem de oruç tutmasa da oruç tutanların yanında olan kişilerin kilo almasına zemin hazırlayacak bir ay. Sonrasında, aldığınız bu kiloları vermek için uğraşmaktansa, gelin ramazanda zayıflamanın yolları 2015 bilgilerine birlikte göz atalım…
Ramazanda Zayıflamanın Püf Noktaları
Ramazanda Zayıflamanın Yolları 2015
Ramazanda Zayıflamanın Yolları
Ramazanda kilo almak çok kolay; çünkü, zayıflamanın prensipleri arasında yer alan sık, ve az yeme kuralı ramazan için geçerli değil. Uzun süren açlık boyunca metabolizmanın çok yavaş çalışması dolayısı ile, vücut tarafından alınan her şeyin depolanması durumu söz konusu. Bu nedenle, ramazanda zayıflamanın yolları, ramazanda zayıflamanın püf noktaları, ve ramazanda zayıflamanın yolları 2015 konusunda bilgi sahibi olmak çok önemli. Bu dezavantaj canınızı sıkmasın; siz ramazanda geçirdiğiniz uzun süren açlıkları, kendiniz için bir avantaja çevirebilirsiniz. Ancak, ramazanda tuttuğunuz oruçların amacı kilo vermek değil, sevap kazanmak, Allah’ın isteklerine uymak olmalı… Bu çerçevede neler yapabileceğinize birlikte bakalım…
• Eğer şansınız varsa, bir beslenme, ve diyet uzmanı ile görüşebilirsiniz. Sizin için bir beslenme listesi düzenlemesini isteyebilir, ve bu şekilde, hem oruç sırasında aç kalmak istemediğinizi; hem de zayıflamak istediğinizi diyetisyeninize belirtebilirsiniz. Bu sayede, ramazan sizin için oldukça verimli bir dönem halini alabilir, ve bunun yanında, ibadetinizi gerçekleştirirken de zorlanmamış olursunuz.
• Ramazan ayının yaz mevsimine gelmesi, oruç tutulacak olan sürenin olabildiğince uzun olması, ve ortalama 17 saatlik zaman dilimine denk gelmesine neden oluyor. İşte bu zamanda sahurda ne kadar çok yenilirse o kadar uzun süre tok kalınacağı düşünülüyor. Beyaz ekmek, meyve, makarna… sizin kesinlikle daha kısa zamanda acıkmanıza neden oluyor. Bu nedenle, tuz içeriği düşük peynir, zeytin… gibi kahvaltılık yiyecekleri tercih edebileceğiniz sahurda, yumurta, süt… gibi proteinleri kahvaltılıkların yanında tercih edebilir, ekmek olarak ise tam tahıllı beslenmeden yana olmalısınız. Günlük içmeniz gereken 2.5 litre suyun yarısını sahurda, birden tüketmek yerine, her saat başı bir büyük bardak olacak şekilde su içmeye özen göstermelisiniz.
• İftar zamanı ise, çok uzun süre aç olduğunuz gerekçesi ile ağır, yağlı, tuzlu, kızartma tarzı şeylere yönelmemeli, hafif sebze yemekleri, ve yine tam tahıllı ekmek ile karnınızı doyurmalısınız. İftarda tercih edeceğiniz yiyeceklerin içeriğinde bol su; ve lif bulunmasının, ramazanda zayıflamanın yolları arasında yer alan önemli detaylardan bir tanesi olduğunu aklınızdan çıkartmamalısınız. Bu yiyecekler, sizin metabolizmanızın hızlı çalışması adına size yardımcı olacak önemli besinlerdir.
• İftardan ortalama 2.5 saat sonra yapacağınız orta tempolu yarım saatlik bir yürüyüş de sizin için ramazanda zayıflamanın püf noktaları arasında yer almaktadır. Buna ek olarak, tükettiğiniz yiyeceklerin kalori değerlerini bilir; ve miktarları da buna göre belirlerseniz, ramazanda zayıflamak sizin için oldukça kolay olacaktır…